Övernattningsrum 150:-/natt

Får du nattgäster och tycker att det blir trångt hemma, kan

du hyra övernattningsrummet. Du får hyra det för 150: - per natt, max tre nätter i sträck, var noga med att städa och torka av ytor när du lämnar rummet.

Kontakta styrelsen i god tid för bokning.

Lekplats

Gungor, rutschkana och gruslåda. En stor gårdsyta som ger gott om utrymme för lek och spel. Naturligtvis är det helt ok att med kalk-kritor rita upp såväl hagar, vägar och konstverk.


Lekutrustningar, utöver de fasta i lekplatsen, är tillhandahållna av medlemmar och Bf. Hemfrid tar inget ansvar för dem eller eventuella skador, uppkomna i samband användat av dessa.


Hjälp oss att hålla gården säker för barnen, anmäl omedelbart fel och brister på lekredskapen.


Hjälp oss också att hålla gården säker för vuxna, genom att lära barnen att ställa undan leksaker, sparkcyklar, skatebords, bollar och alla andra, för vuxna, livsfaliga leksaker.


Sommarmöbler

Maj-oktober är sommarmöblerna utplacerade. De flesta möblerna är våra gemensamma, men några är framställda av medlemmarna själva.

Alla möbler på gården får användas av alla. Du får gärna flytta någon möbel om det behövs, men den skall ställas tillbaka igen.

Möblerna får givetvis användas till exempel vid kalas eller liknande. Kontakta gärna styrelsen före, eller sätt upp ett meddelande på anslagstavlorna i portarna så att vi undviker "kollision".


Gräsmattorna får beträdas

Det är helt i sin ordning att exempelvis solbada eller koppla av en stund, på en filt på gräsmattan.

Men det är inte tillåtet att placera ut möbler, plaskdammar etc. eller att "spela" bollspel typ fotboll, badminton, volleyboll och liknande lekar.


Grillning, endast i bersån

Undvik att använda tändvätska.

Här finns grilltändare, så kallade tändrör. Häll kolen i röret och tänd med papper eller tablet undertill. Efter några minuter häller du ut den glödande kolen i grillen. Använd gärna en grillvante.

Kol och tändstickor får du ta med dig själv.

 

Du för gärna ta med vänner och bekanta till ett grillparty, men tänk på att alla andra också har ett liv, och efter 22:00 är det definitiv inte längre lämpligt med sång och musik.


Hobbykällare

Vill du fixa till dörrar, skåp och liknande "större" snickeri och målningsjobb är hobbykällaren den perfekta platsen, det är det högra skyddsrummet åt Föreningsgatan. Varmt och kalltvatten finns, men inte värme. Här finns heller inga verktyg, det får var och en hålla med själv.

Städning sköter du själv och tänk på att hålla dörren låst när du lämnar lokalen, så vi inte får olyckor.

Lokalen behöver inte bokas, din vanliga nyckel passar i låset.

Respektera ordningsreglerna och "öppet tiderna".

Badrum

Två badrum, med två badkar i varje, dusch och toalett, finns till förfogande. Badrummet bokas på lista. De finns i porten vid trappa 20 och i trappa 9.

Visst får du göra det mysigt med stearinljus och svag musik, men tänk på att alla badrummen har en granne, så bad efter 22.00 är knappast lämpligt. Städningen sköter du själv, det finns såväl utrustning som lämpliga medel för detta.


Tvättstuga

Kvarteret är uppdelat i 4 hus med ca 30 lägenheter i varje. I varje hus finns en tvättstuga på vinden. Tvättstugorna har vardera 2 st 6 kg helautomatiska tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt vask för handtvätt och en varmmangel.


Du kan tvätta vardagar, mellan kl 08:00 och 21.00 och söndagar mellan kl 10.00 och 18.00.

Tvättstugan bokas på lista, max 4 timmar i sträck måndag - fredag och max 3 timmar på lördag, söndag och helgdagar.

Tvättstugorna får inte användas,

vardagar före kl. 08:00 och efter kl. 21:00

sön- och helgdagar före kl. 10:00 och efter kl. 18:00.

Under dessa tider kan tvättstugan vara avstängd, tvättmaskinernas luckor går då inte att öppna. Kontakta styrelsen för hjäp om du missat tiden.


Torkvind

Minst tre ibland fyra torkvindar finns i varje hus, så vill du låta din tvätt hänga på tork under lås och bom är det bara att anteckna det på tvättlistan. Vanligtvis delar vi på en torkvind och då låter vi givetvis den stå öppen.


Mangelbod

Fortfarande finns det kvar stenmanglar, så vill du kunna duka med blanka linnedukar är det inget problem. Om du inte tidigare använt stenmangel men vill pröva på så kontakt någon av de "äldre" medlemmarna, för hjälp. Mangelbodarna finns på vinden, trappa 2 och 8. 


Piskställning

Vill du ge dina mattor en uppfriskande omgång, så finns det en mattbom i bersån, vid trappa 12.

Piskställningen har en rörlig bom och ett fällbart bord.

Informera gärna barnen om att det är inte en lämplig lekplats.